Door jarenlange blootstelling aan diverse weersinvloeden verliest een woning of bedrijfspand zijn uitstraling. 

Gevelreiniging biedt hiervoor de oplossing. Naast het verbeteren van de uitstraling draagt het reinigingen van de gevels ook bij aan de levensduur van de woning.

 

Wij beschikken over de meest moderne technieken. Dit in samenwerking met onze gespecialiseerde collega's zijn wij is staat elke vorm van vervuiling te verwijderen.

  

Methodes welke wij toepassen:

 

 

Stoomcleaning

Stoomcleanen is de meest toegepaste manier van gevelreiniging. Voor deze methode wordt gebruik gemaakt van hot aqua blasting. Bij hot aqua blasting is het water af te stellen tot 140ºC met een maximale druk van 500 bar. Deze methode is geschikt voor het reinigen van licht tot mild vervuilde gevels zoals mos, algen en klimop.

 

 


 

 

Chemisch Reinigen

Bij deze methode van gevelreiniging wordt er vooraf een chemisch middel op de gevel aangebracht. Wanneer deze voldoende ingewerkt is, wordt de gevel gereinigd middels stoomcleaning. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij sterk vervuilde gevels of bij het verwijderen van verf(resten).

 

 


Sandwashen (stralen)

Sandwashing is een manier van milieuvriendelijk stralen onder lage druk. Deze methode van gevelreiniging wordt vaak toegepast bij extreem vervuilde gevels. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van het milieuvriendelijke olivinezand. Er kan ook gekozen worden voor het stralen met glasparel of andere straalmiddelen. Olivinezand is een hard scherpkantig mineraalzand die voldoet aan de gestelde arbo- en milieueisen. Afhankelijk van de staat en aantasting van het gevelwerk wordt de machine afgesteld op het juiste mengsel van lucht, water en olivinezand om de originele structuur van de steen te behouden. Om dit alles te bewerkstelligen, maken wij gebruik van het milieu- en gevelvriendelijke Torbo-systeem. Dit systeem geeft 60% minder afval en stof dan andere systemen. 

 

Voordelen van het Torbo-systeem zijn:

- Milieuvriendelijk;

- Voldoet aan de gestelde arbo- en milieueisen;

- Zeer laag watergebruik;

- Weinig stof;

- Grofheid en straalkracht per gevel in te stellen; 

- Geschikt voor iedere gevel en iedere soort vervuiling.