De gevel bepaalt de uitstraling van de woning of bedrijfsruimte. Daarnaast vormt de gevel een beschermend geheel voor het pand.

Gevelrenovatie is daarom een belangrijk deel van het onderhoud aan de woning.

 

Onze gespecialiseerde collega's zijn ervaren en geschoolde vakmensen die een gevelrenovatie met de uiterste precisie kunnen uitvoeren.

 

Uithakken voegwerk

Het oude voegwerk zal tot op de metselspecie verwijderd worden. Dit wordt veelal gedaan door middel van pneumatische hakhamers. De stootkracht van onze hamers zijn instelbaar. Dit is belangrijk omdat er vaak stenen met verschillende hardheden zijn. Wanneer de stootkracht niet juist wordt ingesteld bestaat de kans op schade aan de gevelstenen. Ook is het in enkele gevallen noodzakelijk om het voegwerk eerst voor te slijpen om zo de spanning uit de voeg te halen. 


Reinigingen gevels

Om een gevel weer een schoon aanzien te geven en de hechting van het nieuwe voegwerk te garanderen, is het noodzakelijk om de gevel te reinigen. De methode die hiervoor wordt toegepast is afhankelijk van de vervuiling. Meer informatie over gevelreiniging vindt u hier

 


Scheurherstel

In enkele gevallen is er sprake van scheurvorming in de gevel. Door middel van het Imhoff Inleg Latei systeem kunnen wij scheurvorming repareren en voorkomen dat deze terugkomt. Het I.I.L systeem is een door Imhoff Voeg- en Straalbedrijf zelf ontwikkeld systeem.

 

Hoe gaat dit in zijn werk:

1 ter plaatse van de scheurvorming worden de horizontale voegen tot zo'n 5cm uitgeslepen of uitgehakt;

2 de voeg wordt voorzien van een speciale kit; 

3 vervolgens wordt er een wokkelvormige rvs staaf van ca. 6mm doorsnede aangebracht;

4 hierna wordt met de eerder genoemde kit het geheel afgewerkt;

5 als laatste wordt er over de kit een nieuwe voeg opgezet en worden de gescheurde stenen opgevuld met een op kleur gemaakte voegmortel.


Nieuw Voegwerk

 

Wanneer de gevel gereinigd en eventueel hersteld is, kan het nieuwe voegwerk aangebracht worden. Wij kunnen alle soorten voegwerk aanbrengen, van de zeer fijne knipvoeg tot de standaard geborstelde voeg. Ook zijn diverse kleuren mogelijk. 

Meer informatie over voegwerk vindt u hier.

 


Hydrofoberen (impregneren)

Vocht is één van de grootste vijanden van een gevel. Als vocht in de gevel komt, kunnen de volgende problemen ontstaan: schimmeloverlast, witte vlekken door zoutuitslag, vorstschade, verminderde isolatiewaarde en algen- en mosvorming. Het is dus van groot belang om een gevel te hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd. 

 

Voordelen van hydrofoberen:

- De gevel neemt geen water meer op;

- Een betere isolatie voor de gevel;

- Vuil heeft minder kans om zich te hechten aan de gevel;

- Mocht de gevel toch vuil worden, dan is de gevel na het hydrofoberen makkelijker te reinigen.